måndag 27 augusti 2012

Lärarresurser

Denna sida innehåller länkar i olika ämnen med resurser för lärare, och i vissa fall föräldrar.

Skogen i skolan har lektionsförslag om hur man i olika ämnen kan använda skogen för att lära ut. Allt ifrån matematik till språk.
Lektion.se är en uppgifts och diskussionssida för lärare, men även föräldrar kan ha utdelning av sidan när de säker uppgifter till sina barn för att öva på.

Dela är en sida liknande lektion.se, men här är det inte bara lärare utan även beslutsfattare och andra målgrupper.

Siris, skolverkets rapporter om alla Sveriges skolor. Skall du byta skola för barnen rekommenderar jag er att kontrollera skolan här först om den har fått några anmärkningar. Tänk dock på att alla skolor har något man kan anmärka på och därför måste man bedöma själv hur allvarliga felen är.

Skolverket, här finns allt du behöver veta från skolverket i form av betygskriterier kursplaner mm. Användbart även för föräldrar som vill veta mer vad barnen skall läsa.

Länkskafferiet är som det låter, många länkar precis som här. Vad som dock saknas där är länkar till små flash som jag ger. Väldigt bra länk att spara!

Flashövningar-skapare. Här kan du själv med några enkla instruktioner göra övningar till dina elever. Instruktionerna är på engelska, men du kan skriva på svenska till eleverna. Öva och skapa så blir det roligare för alla!

Utbildningsradions utbud är en källa till kunskap i alla ämnen och klasser. Välj och vraka i smörgåsbordet!

Hur du kan hjälpa till

Har du egna bra länkar som kan vara till hjälp och stöd i detta ämnet eller något annat ämne i skolan? Skicka dem då gärna som en kommentar, eller maila varforbliupprord(@)live.se, så lägger jag upp dem efter att jag har kontrollerat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar