måndag 27 augusti 2012

Logikspel

Dessa spel är till för att träna upp det logiska tänkandet. En del kräver kunskap i engelska, men då står det tydligt. Öva upp ert logiska sinne och ha roligt!

Logikspel

3D-logik är ett spel där man skall dra streck mellan olika punkter utan att korsa de andra streckens banor. Det är uppbyggt med en fin layout som förhöjer spelglädjen.

Pussel loop Du skall dra streck mellan punkterna som till slut skall bli en lång bana runt. Varje siffra i nätet visar hur många sidor i den kvadraten som måste ha ett streck. Försök tänka logiskt!
Flera svårighetsgrader finns i menyn till vänster.

Pussel Broar: Varje cirkel skall ha så många broar från sig som anges. Broar får inte korsa andra broars vägar. Flera svårighetsgrader finns i menyn till vänster.

Pussel Domino: Placera rutor över siffrorna så att de bildar dominobrickor. Varje bricka får bara finnas en gång. Instruktioner med bild och text på engelska här. Flera svårighetsgrader finns i menyn till vänster.

Pussel Lampor: Varje ruta med en siffra anger hur många lampor som skall stå bredvid den. Inga lampor får lysa på någon annan lampa, men alla vita rutor måste lysas upp. Låter lätt, men prova... Flera svårighetsgrader finns i menyn till vänster.

Shikaku: Varje siffra anger hur många kvadrater som skall finnas i rektangeln. Hela spelplanen skall fyllas med rektanglar. Flera svårighetsgrader finns i menyn till vänster.

Nonogram: Siffrorna anger hur många rutor i raden som skall mörkläggas. Flera siffror betyder att det skall vara vita rutor emellan de svart. Bygg mönstret. Flera svårighetsgrader finns i menyn till vänster.

Soduko,  Flera svårighetsgrader finns i menyn till vänster.

Einsteins gåta är en kluring där det gäller att lista ut vem som äger vad, bor var och så vidare. Här finns många varianter av denna gåta med rutnät som man kan fylla i för att lättare lösa dem. Sidan är på engelska

Solitär, här kallad IQ. Tag bort pinnar genom att hoppa över dem. Försök att ta bort så att det bara finns en kvar i slutet. Fler banor.

Tänk utanför flocken, ett logiskt spel där det gäller att komma på vilken regel man skall följa. Verkar simpelt i början, men försök.

Hur du kan hjälpa till

Har du egna bra länkar som kan vara till hjälp och stöd i detta ämnet eller något annat ämne i skolan? Skicka dem då gärna som en kommentar, eller maila varforbliupprord(@)live.se, så lägger jag upp dem efter att jag har kontrollerat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar