måndag 27 augusti 2012

Mattespel

Dessa spel skall ses som ett sätt att lära sig bättre matematik. Man kan ha roligt och lära sig samtidigt, även om det ibland kan kännas lite motigt. Spelen är inte årskurssindelade, eftersom det skulle kunna hämma en som kanske har möjlighet att klara dem. Testa er fram istället! Spel för yngre barn står längre ner
Tänk även på att ni som är vuxna kan har roligt och lära er av mattespel. Att vara duktig på huvudräkning och multiplikationstabellen är jätteviktigt. Att vara bra på logiskt tänkande är även det väldigt viktigt och därför rekommenderar jag er att titta på sidan med logiska spel med.
Spelen kan kräva shockwave eller java. Det kan man ladda ner gratis från internet.

Mattespel

Timez attack är ett så kallat skjutaspel, men här skjuter man multiplikationsfrågor. Se videom på hemsidan så förstår ni. Spelet lämpar sig för mellanstadiet och lär snabbt och lätt ut tabellerna. Ladda ner det gratis och börja spela (men se till att ni får rätt version så att det inte blir on-line versionen)

Freudenthals mattespel är en sida där du ställer in ålder så får du bra mattespel att öva på i den åldersgruppen. Du kan även ställa in efter moment du vill öva. Testa dig fram. Här finns många bra spel!
Krypto: Lös kryptot genom att sätta in de fem siffrorna och få svaret som står vid target. Här räknar datorn allt från vänster till höger.

Free ride är ett spel som lär ut bråk genom att man skall trampa på en cykel ett visst antal varv vid olika växlar. Det är ganska komplicerat men roligt.

Mattebasket: Få i bollen genom att svara rätt på frågorna i det räknesätt du valt.

Diffy är ett spel som tränar upp huvudräkning med minus. Fyll i skillnaden mellan talen hela vägen in till mitten. Det går att ändra vilken typ av tal man vill ha: heltal, decimaltal eller bråk.

4 i rad, ett multiplikationsspel. Var noga med att se vems tur det är. Kan vara krångligt att komma igång, men sedan är det bra.

4 i rad, ett ekvationsspel. Lätt att komma igång och har olika övningar med olika svårighetsgrad.

Tornet i Hanoi. Flytta plattorna så att de ligger på en annan pinne. En stor platta får inte ligga på en liten. Hur många drag klarar ni det på?

Cirklar till 21: Sätt in siffrorna så att varje cirkel blir 21. Öva addition

Cirklar till 0: Som ovan, men har negativa tal med. Öva addition

Cirklar till 99: Som ovan, men med större tal. Öva addition

Nummerpussel: Sätt siffrorna i cirklarna så att summan blir den önskade


Mattespel för yngre barn


Connect sum är ett spel som tränar huvudräkning med låga tal. Både med tärningsbilder och siffror.Det går på tid!  Bra och roligt nybörjarspel, men även roligt för äldre som vill träna upp sin huvudräkning. Det går att ställa in på nedräkning med så att det går på tid.


Mattepussel är ett mattespel för de lägre åldrarna som är byggt så att man tar bort talen så att en bild visar sig när man har rätt på allt. På sidan finns det även en målarbok på svenska

Mattememory


Flugsmällarmatte är ett spel där du räknar plus och minus för att få gummibollen att döda flugor. Det går att ställa in på nedräkning med så att det går på tid.

Matte på hög är ett spel där man skall flytta runt i högarna så att summan stämmer med siffran under. Det går att ställa in på nedräkning med så att det går på tid.

Hur du kan hjälpa till

Har du egna bra länkar som kan vara till hjälp och stöd i detta ämnet eller något annat ämne i skolan? Skicka dem då gärna som en kommentar, eller maila varforbliupprord(@)live.se, så lägger jag upp dem efter att jag har kontrollerat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar