måndag 26 augusti 2013

Videolektioner

Förutom bra appar som man kan arbeta med finns det många lärare som på olika språk spelar in videos med korta förklaringar av hur saker fungerar. Dessa kan ofta vara ett bra komplement till de egna lärarna och är utmärkta att skicka hem till sjuka elever som missat genomgångar. På vissa sidor kan man även själv lägga upp sina egna förklaringar i form av videos, vilket jag rekommenderar så att utbudet blir ännu bättre.

Denna sida delar jag upp i allmänna sidor som har videos för många ämnen, och sedan ämnesspecifika sidor längre ner.

Allmänna videolektionssidor

Teacher on demand är en svensk sida där lärare laddar upp sina egna korta videos för att stödja elever i sitt lärande. Där hittar du allt ifrån matematik till tyska verb, och till alla årskurser från de lägsta till de högsta.


Matematik

Matteboken är en sida som både har skriftliga förklaringar och videolektioner från det mest grundläggande till matte E. Här kan man även ställa frågor direkt till personer som hjälper en.

Khan academy är en sida där du måste skaffa ett gratiskonto, men det är det värt. Där sparas dina framsteg och du får poäng genom att titta på videolektioner och göra övningarna. Sidan är på engelska och används bland annat på engelska skolor i Sverige. Förklarar allt från grundläggande matematik till universitetsmatematik

Datorkunskap

Excelmakroskolan lär dig via videolektioner hur man skriver makron i excel. På svenska


Hur du kan hjälpa till

Har du egna bra länkar som kan vara till hjälp och stöd i detta ämnet eller något annat ämne i skolan? Skicka dem då gärna som en kommentar, eller maila varforbliupprord(@)live.se, så lägger jag upp dem efter att jag har kontrollerat dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar