tisdag 30 april 2013

Programmering

Programmering är viktigare och viktigare att kunna. Det är inget eget skolämne på grundskolan, men man kan välja till det på gymnasiet. Jag tipsar här om nybörjarsidor för att förstå hur man skall tänka för att programmera, men även lite mer avancerade länkar. Tipsa gärna om fler guider och länkar som är lätta och bra. varforbliupprör@live.se

AppInventor har en typ av blockprogrammering som är lätt att förstå för nybörjare. Inget krångligt att skriva utan man bygger appar med block av olika slag. Denna länken går till tutorials på engelska. Googlekonto krävs och man sparar allt på nätet. Appen kan sedan laddas ner på mobilen.

Appinventor extra: Här finns fler app-koder att öva på för att bli duktig på detta verktyg.

Code.orghar många donatorer och deras mål är att alla skall kunna programmera en del. Tryck på Learn och välj vad du vill lära dig programmera.

Lite mer komplicerat

Wikibooks har många instruktionsböcker i olika programmeringsspråk. Funderar man på att bli ingenjör bör man arbeta en del med C# (gäller KTH).

Wikiversity har också kurser i olika programmeringsspråk.

CodeBlocks är en plattform som man behöver för att programmera och emulera C# kod. Gratis att ladda ner och ganska lätt att använda.

C# på Wikibooks.

C# bibliotek med kommandon och vad de gör

ASCII-tabell på svenska över alla teckens koder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar