lördag 25 augusti 2012

Matematiklänkar övrigt

Denna sida innehåller länkar till andra nyttiga matematiklänkar som är bra att ha men som inte kan placeras in i högstadiet. Använd gärna detta för att öva till nationella proven i matte.

Khan academy är en sida som används av engelska skolor i Sverige, men kan lika gärna användas av andra som vill lära sig mer matte och andra ämnen med. Bra upplägg med omedelbar respons och man ser sina framsteg. Kräver inloggning, vilket är gratis. Från lågstadiet till universitetsmatte.

Skogen i skolan har lektionsförslag om hur man i olika ämnen kan använda skogen för att lära ut. Allt ifrån matematik till språk.

Matte på modersmål, ordlistor med exempel på 22 olika språk. Från arabiska till engelska och spanska. Bra för nykomna elever i Sverige

Staffan Wohrnes matematikbok för högstadiet är en bok som kan användas av alla. Många bra förklaringar

Superkids är en matteuppgiftsgenerator om man snabbt vill ha övningsstenciler med olika räknesätt. Glöm inte att trycka på facit med och skriva ut. Är bra både för lärare och föräldrar.


Uppgiftsdatabas för Matematik 1A: Denna sida är en resurssida för lärare. Den kräver lösenord, vilket man får genom att begära det av admin. Den är helt nystartad, men kan bli en nyttig tillgång med arbetet att bygga upp lämpliga uppgifter i den nya läroplanen.

Webbmatte är en sida som förklarar all matematik från årskurs 6 till gymnasiet, fast bara grunderna. Rekommenderas när man behöver repetera

Nationella prov som har använts i matematik. Både uppgifter och facit och betygsmall. Bra att öva på.


Gymnasiematte

Stockholms stads gymnasiekurser i alla ämnen på  nätet. Följ instruktionerna och logga in.

andragradsekvation.se är en sida som löser andragradsekvationer, skriver hur man löser det och ritar grafen. Bra att ha för att se och kunna öva på ekvationer. Se på det som ett hjälpmedel för att öva till prov-Skapa egna ekvationer testa lösa dem och se hur man gör.

Hur du kan hjälpa till

Har du egna bra länkar som kan vara till hjälp och stöd i detta ämnet eller något annat ämne i skolan? Skicka dem då gärna som en kommentar, eller maila varforbliupprord(@)live.se, så lägger jag upp dem efter att jag har kontrollerat dem.

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack så mycket, det värmde!!!
   Sidan görs helt på privat basis, det är därför det inte kommer in så mycket nya länkar hela tiden, men det skall bli mer. Jullov nu ju, så då kanske jag har tid :-)

   Radera
 2. Tackar Harald! nyttiga link! hihi ska kolla på det. Imane

  SvaraRadera