lördag 25 augusti 2012

Språklänkar

Denna sida innehåller länkar till sidor där du kan lära dig olika språk. Är du ute efter länkar till spanska, engelska franska eller tyska specifikt så kan du titta på den sidan också.

Sebran är ett gratisspel att ladda ner där man lär sig alfabetet och att läsa och räkna. Rekommenderas för lågstadiet. Det går att ställa in på 15 olika språk, men det är mer för att föräldrarna skall förstå. Är svenskt.

Selingua är ett gratisspel där man lär sig glosor och lite grammatik på olika språk. Välj vilket språk du vill lära dig från och till (Svenska, engelska, spanska, tyska, franska) öka snabbt på ditt ordförråd!

Sephonics är ett gratisprogram för att lära sig att läsa fonetisk skrift. öva dig och lär.

Särskrivning är utmärkt att ladda ner gratis för att lära sig att undvika särskrivningar i svenska. Mycket bra för alla som har fastnat i särskrivningarna, eller är invandrare och håller på att lära sig svenska.

Ljudfiler till Sanomas språkböcker. Välj bok du vill lyssna på och lyssna on-line eller ladda ner.


Book2 är en ljudbok för att lära språk. Tryck på det språk du talar, och välj sedan det språk du vill lära dig. Ladda ner och lyssna.

Lexins bildteman på olika språk. pedagogiskt


Hur du kan hjälpa till

Har du egna bra länkar som kan vara till hjälp och stöd i detta ämnet eller något annat ämne i skolan? Skicka dem då gärna som en kommentar, eller maila varforbliupprord(@)live.se, så lägger jag upp dem efter att jag har kontrollerat dem.

1 kommentar:

  1. Bra tips! Här finns lite mera att kolla in http://laddagratis.se

    SvaraRadera